TN DC
TN DC Podporte nás
Srdce na dlani 2023 TN

Srdce na dlani 2024

S potešením Vám oznamujeme, že aj v roku 2024 v Trenčianskom kraji nadväzujeme na úspešnú tradíciu oceňovania výnimočných a inšpiratívnych ľudí, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí ale aj zahraničí. Jedná sa už o piaty ročník oceňovania, ktorým chceme poďakovať tým, ktorí svojím obetavým úsilím posúvajú našu komunitu vpred.

Títo jednotlivci neskrývajú svoju ochotu pomôcť. Dobrovoľne vkladajú svoj čas, schopnosti a nezastupiteľnú energiu do rozmanitých dobrovoľníckych aktivít, ktoré majú hmatateľný vplyv na našu spoločnosť. Sú zároveň príkladom, ktorý motivuje ostatných k tomu, aby sa tiež angažovali a stali sa aktívnymi prispievateľmi dobrovoľníckej činnosti. Svojím nasadením menia a zlepšujú okolie, v ktorom žijeme, a tým vytvárajú lepšie prostredie pre nás všetkých.

Všetko toto úsilie by však bolo len ťažko merateľné a neefektívne bez dôležitej úlohy organizácií, vedenia, koordinátorov a koordinátoriek. Títo aktéri pracujú na pozadí, zabezpečujúc potrebné zdroje, tréningy a súčinnosť, ktorá umožňuje dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam aktívne prispievať k dobrovoľníckym projektom. Ich prínos je základom pre fungovanie dobrovoľníctva a jeho udržateľnosť.

Celkovo má dobrovoľníctvo hlboký vplyv na našu komunitu, zvyšuje kvalitu života a posilňuje spoločenskú súdržnosť. Vďaka týmto nevšedným ľuďom a sieti organizácií, koordinátorov a koordinátoriek sme schopní sledovať a oceniť hodnotu dobrovoľníctva a jeho pozitívne dopady v našom kraji. Týmto cenným príspevkom sa snažíme povzbudiť a motivovať našu komunitu, aby pokračovala v dobrovoľníckej činnosti a spoluvytvárala ešte lepšie miesto na život pre nás všetkých.

Kategórie

  • Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/-a na Slovensku  
  • Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/-a  v zahraničí.
  • Koordinátor/ka dobrovoľníkov/ - čok 
  • Dobrovoľnícka skupina 
  • Projekt/ dobrovoľnícky program
  • Podpora dobrovoľníctva - subjekt vytvárajúci podmienky pre rozvoj dobrovoľníctva.
  • Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc
  • Dobrovoľníctvo s celospoločenským významom

Ako nominovať?

Ak chcete aj Vy oceniť svojho dobrovoľníka/čku a prejaviť mu/ jej vďaku, môžete vyplniť nominačný hárok.

Nominačný hárok, prosíme, vyplňte čo najpodrobnejšie, pripravte si aj niekoľko zaujímavých fotografií. Ďakujeme.

Nominovať môžete v čase od 16.09.2024 do 18.10.2024 do 23:59.

Nominovať dobrovoľníka alebo organizáciu

Tipy ako napísať dobrú nomináciu

Buďte konkrétny/a – používajte čísla, dátumy a fakty. Pred vyplnením nominácie si pripravte údaje o sebe (meno, tel. číslo, email), údaje o nominovanom (meno, rok narodenia, adresa, tel. číslo, email, profesia). V prípade nominácie projektu alebo programu si pripravte názov projektu / programu, presný názov inštitúcie, ktorá ho vykonáva, tel. číslo a emailový kontakt.
Popisujte presne ČO, AKO ČASTO, OD KEDY, príp. AKO DLHO a pre KOHO nominovaná osoba/subjekt vykonáva činnosť, za ktorú je nominovaná.
Vyhnite sa všeobecným a nekonkrétnym tvrdeniam (napr. vety: „Je to žena s veľkým srdcom, ktorá si zaslúži náš obdiv.“ Nezabudnite na výnimočné alebo špeciálne okolnosti, ktoré zvýrazňujú nomináciu (napr. náročné životné okolnosti nominovaného, osobné prekážky, ktoré zdoláva pri vykonávaní dobrovoľníctva, extra náročné podmienky či prostredie a pod.).
Ak je to možné, nechajte text nominácie prečítať niekomu nezainteresovanému a uistite sa, či z neho pochopil význam nominácie tak, ako ste ju chceli predstaviť. Pomôže to komisii pri pochopení vašej nominácie.
Podporte svoju nomináciu dôkazmi (link na článok, odkaz na Facebookový a Instagramový profil, fotky).
Nezabudnite, nerozhoduje dĺžka textu, ale jeho obsah.

V prípade otázok, nejasností, informácií nás kontaktujte na e-mailovej adrese: tndobrobovolnickecentrum@gmail.com alebo na mobilnom čísle TNDC 0951 071 931.

Tešíme sa na Vaše nominácie a ďakujeme, že DOBROVOĽNÍCTVO v TN kraji posúvate s nami ďalej.
Lebo je DOBRÉ DOBRO ROBIŤ :).

Štatút ocenenia 2024

Srdce na dlani je projekt podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR "Dobrovoľnícke príležitosti pre mládež 2022 - 2027", ktorú administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Nadačného fondu Kaufland, Centra pre filantropiu.

Dôležité dokumenty vzťahujúce sa k nominovaniu na ocenenie Srdce na dlani:

Informácie o spracúvaní osobných údajov pri udeľovaní ocenenia “Srdce na dlani“

Súhlas s nomináciou – fyzická osoba

Súhlas s nomináciou – právnická osoba


ĎAKUJEME.

Fungujeme vďaka:
tndobrovolnickecentrum@gmail.com
@2024 Všetky práva vyhradené - Trenčianské dobrovoľnícke centrum